Kisvirág Családi Napközi és Gyermekfelügyelet
Hitvallásom, amivel a gyermeknél igazán elérthetjük céljainkat, nevelhetjük Őket:
mindig a gyermek legyen az első
figyeljünk oda, ha szól, türelemmel hallgassuk meg
válaszoljunk neki érthetően, a korának megfelelően
segítsük, de úgy, hogy közben hagyjuk önállósodni, fejlődni engedni
vegyük észre, ha baja, gondja van, vigasztaljuk meg, ha szükséges
legyünk feléje bizalommal, érezze, hogy mi is bizalommal vagyunk iránta
nem leereszkedni kell hozzá, hanem nekünk felemelkednünk
bíztassuk, bátorítsuk a tevékenykedésében, érezze, hogy odafigyelünk rá
szabjunk határokat, de tudja,hogy mi, miért van és hogy ez őt szolgálja
egyszerűen csak figyeljük, hallgassuk játék közben , hogy hogyan próbálkozik, ügyeskedik, fejlődik, beszél - érdemes!
Napközinkről
A Kisvirág Családi Napközink Óbuda valóban csendes ,kertvárosi részén a Dunától pár száz méterre található.A családi házat nagy zöld kert öleli körbe. A tavaszi,nyári melegben a hűsítő pancsolást,játékot, lombárnyékban a teraszon élvezik a gyerekek. A napsütés elől nyitott, de fedett teraszra tudunk húzódni, de naptejjel, kis kalappal is védekezünk.  Hatalmas,fedett homokozónkban jókat lehet nyáron sarazni, várat építeni. Természetesen teret kapnak a nagy mozgások is, melyhez motorok, biciklik,hullámvasút, labdák, ugrálók,csúszdák, karikák teszik változatosabbá a levegőn való tartózkodást.  
Napközinkben két csoport működik.    Luca lányom, aki szakképzett csecsemő gondozó és kisgyermek nevelő a nagyobbakkal én, mint óvodapedagógus foglalkozom. A Kisvirág melegségét,harmóniáját  az a sok kis apró, saját kézzel készített tárgy és berendezés adja. Saját magam készítettem a tornához babzsákot, párnát, kézzel festett tányért és bögrét, falvédőt és, falfestményt. Külön öröm nem csak az alkotás, de mikor a picik észrevesznek valami újat, amivel meglepem őket. 
Egyéni arculatunkat a nyugodt,barátságos szeretetteljes légkör jellemzi. Sok munkával és odafigyeléssel elértük, hogy a gyermekek és szüleik nálunk valóban egyéni törődést tapasztalnak. A legnagyobb öröm számunkra, mikor délután a gyerekek nem akarnak hazamenni, inkább maradnának még! Ennél nagyobb és őszintébb visszajelzésre nincs is szükségünk! 
Mindennapjainkat átszövi a gyermekek részképességeinek fejlesztése:
- anyanyelvi nevelés kiemelt szerepet kap, nyelvtorna,mondókázás, kerekítő mondókák, csiklandozók
- nagy hangsúlyt fektetünk a mese fontosságára az életkornak megfelelő meseanyag összeállítására, bábozással, diafilm vetítéssel színesítve.
- élőzene hallgatása - furulya, gitár, zongora, xilofon-ismerkedés a hangszerekkel. Gyermekdalok, népi mondókák.
- különböző ábrázolási technikák sokasága: tépés, ragasztás, mintázás, gyurmázás, festés, vágás lehetőségével. Munkáink a faliújságon színesítik környezetünket.
- nagy mozgások előtérbe helyezése: lábtorna, különböző tornaeszközök használata (babzsák, szalag, karika, labda, szék)
Magamról
Klein Ági vagyok, három csodálatos gyermek anyukája. Számomra a család az első, és legfontosabb! Pályaválasztásnál sosem volt kérdéses, hogy mi legyek? Azonnal a óvónőképzőbe mentem tanulni,majd óvodában kezdtem dolgozni.Azóta is 27 éve  csak a gyermekeknek élek,velük foglalkozom,folyamatosan képzem magam.
A főiskolai évek alatt is maradtam a gyermekek mellett,miközben folytattam gyermekkori hobbim- zenéltem, énekeltem.Ezt a tudásom szerencsére sikerül kamatoztatnom a mai napig az apróságoknak. Régóta szerettem volna a saját elképzeléseim szerint „ovit csinálni”. Olyat, ahol a gyermek az első, ahova vidáman, mosolyogva érkeznek, ahol jól érzik magukat, ahol van idejük eleget játszani, észrevétlenül tanulni.Nem kell rohanni, kapkodni, van idő megsimogatni, ölbe venni, szeretgetni őket. Most sikerült megvalósítani ezt az álmom, melyben  sokat köszönhetek férjemnek, gyermekeimnek!