Foglalkozásaink

Játékos, rövid kezdeményezések minden nap színesítik a délelőttöket, melyek mindig az évszakok köré épülnek. Igyekszünk a gyermekek életkori sajátosságait kihasználva bábbal, énekkel, hangszerrel, képekkel, mesekönyvekkel színesítve fenntartani a figyelmüket, bővíteni tudásukat.

Kisvirág Családi Bölcsőde

Kreatív

A kreatív foglalkozások tematikája az évszakokra, ünnepekre épül, különböző technikák alkalmazásával. Ismerkedünk a gyurmával, papírral, marok krétával, ujjfestékkel. Ezáltal folyamatosan fejlődik kézügyességük, finommotorikájuk, megtapasztalhatják az alkotás örömét. A szülők a faliújságon megtekinthetik a gyermekek munkáit, melyeket év végén dossziéba gyűjtve hazavihetnek.

Kerekítő manó könyvekkel

KEREKÍTŐ: Ölbéli játékok, mondókák

Kerek a világ! Nem is lehet kerekebb, ha gyermeket ringatunk, cirógatunk, dögönyözünk. A kisgyermek számára a világ anyukája ölében és a közös játékban kerekedik ki első ízben. Ez az élmény, útravaló egy életre szól. A foglalkozások középpontjában az ölbéli játékok állnak. Höcögés, göcögés, kacagás, cirókázás, lovagoltatás. Ezek bizalmi, kapcsolatteremtő játékok, melyek segítik a kötődést, erősítik az érzelmi biztonságot, mely az értelmi és érzelmi fejlődés alapja. Ezek a rövid, korosztálynak megfelelő, kántált, sokszor énekelt rigmusok egyben a művészeti, zenei és érzelmi nevelés alapkövei.

Kisvirág Családi Bölcsőde

CSIRIBIRI

A Csiri-biri mozgásfejlesztő torna egy dalolós, mondókázós, örömteli foglalkozás, ahol gyermeked a hétköznapitól eltérő mozgásformákkal és mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkedhetnek meg. A foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a nagy- és finommotorikus mozgásokat fejlesztő gyakorlatok, mozgásfejlesztő eszközök.

Kisvirág Családi Bölcsőde - Budapest

Anyanyelvi nevelés

Az anyanyelvi nevelés kiemelt szerepet kap, nyelvtorna, mondókázás, kerekítő mondókák, csiklandozók

Kisvirág Családi Bölcsőde - Budapest

Élőzene hallgatása

Élőzene hallgatása - furulya, gitár, zongora, xilofon-ismerkedés a hangszerekkel.

Kisvirág Családi Bölcsőde

Évszakok

Az év tematikája az évszakokra épül, ez adja a foglalkozások keretét.
Pl: Ősz: hulló falevelek, színük, időjárás, öltözködés, tökfaragás, őszi termések, gyümölcsök
Tél: időjárás, hó-jég, öltözködés, tél színei. Ünnepekre való közös készülődés.

A megfelelő bölcsődét keresed?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy személyes találkozó keretében válaszolhassunk kérdéseidre.